Smažená rýže s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 400 g Rýže dlouhozrnná
  • 120 g Cibule
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 125 g Garnát obecný
  • 100 g Cibulka jarní
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 80 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 1128 mg
  • Vitamín A 1128 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Procedíme, propláchneme horkou vodou, znovu procedíme a dáme stranou.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 3-5 minut doměkka. Přidáme papriku, zázvor, nakrájené žampiony a fazolové lusky a smažíme 2-3 minuty doměkka. Vyndáme z pánve.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme zbývající olej, nasypeme rýži a mícháme zvolna 7-8 minut, aby se prohřála. Vmícháme sójovou omáčku. Vrátíme do pánve zeleninu a přidáme vařené garnáty a cibulku. Promícháme, ozdobíme a podáváme.

Komentáře k receptu