Krevety v zázvorovém vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Houby čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Zázvor celý
  • 1 ks Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej chilli
  • 6 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 474.9 mg
  • Vláknina 11195 mg
  • Vitamín A 11195 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme 3 litry vody, přidáme rybí omáčku, na kousky nakrájený, neoloupaný zázvor. Vaříme přibližně 10 minut. Pažitku omyjeme, očistíme a na jmeno nasekáme.

  • 2

    Pórek, cuketu, mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Citron překrojíme na polovinu. Houby očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Krevety omyjeme, očistíme a osušíme.

  • 3

    Do velké pánve vložíme krevety, přidáme zeleninu, zalijeme zázvorovým vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni 10 minut povaříme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou a zakápneme chilli olejem.

Komentáře k receptu