Těstoviny s hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 11 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 469.9 mg
- Vláknina 226.5 mg
- Vitamín A 226.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubší pánvi opečeme na másle drobně pokrájenou šalotku do měkka. Přilijeme víno, minutu povaříme. Přilijeme 350 ml vody, na mírném ohni vaříme 10 minut, poté pánev odstavíme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Na jiné pánvi pečeme na oleji hřebenatky a krevety přibližně 2 minuty, přilijeme k nim vařené víno s vodou a zamícháme. Do směsi vmícháme scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno krájenou pažitku a důkladně promícháme. Ještě na minutu prohřejeme a podáváme.