Krevetová mísa
Suroviny
- 200 g Kompot mandarinkový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 400 g Krevety tygří - loupané
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Rukola
 - 80 g Salát Rosso
 - 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Limetka
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 3 špetka Pepř citronový
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Sirup javorový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 147.5 mg
 - Draslík 346 mg
 - Vláknina 12247.7 mg
 - Vitamín A 12247.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme salátové listy, rukolu, vodu setřepeme a necháme salát okapat. Kompotované mandarinky scedíme z nálevu. Očištěné malé žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V misce si promícháme zakysanou smetanu s mořskou solí a citrónovým pepřem.
 - 
                                2
Připravíme si marinádu. V rendlíku roztopíme máslo, přidáme med, šťávu a nastrouhanou kůru z omyté limetky, prolisovaný česnek, javorový sirup, zázvor, olivový olej a chilli. Poté očištěné a omyté (loupané) krevety zalijeme marinádou a zlehka promícháme.
 - 
                                3
Krevety necháme marinovat 30 minut. Poté je budeme grilovat v rozpáleném grilu přibližně 5-6 minut z každé strany.
 - 
                                4
Na velkou mísu ozdobně poklademe salátové listy, mezi ně rozložíme horké grilované krevety, přidáme k nim žampióny, mandarinky a pokapeme smetanou. Ihned servírujeme.