Špagetový salát s tygřími krevetami
Suroviny
- 350 g Špagety
 - 300 g Krevety tygří
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 0.5 hrst Meduňka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Créme fraiche
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 64.3 mg
 - Vláknina 2695.5 mg
 - Vitamín A 2695.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme krevety. Vyloupeme je z krunýřů, na hřbětě podélně nakrojíme a ostraníme střívko. Poté krevety omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme.
 - 
                                2
V misce smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Do marinády vložíme krevety a necháme je marinovat asi 1 hodinu. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.
 - 
                                3
Opláchneme a osušíme meduňku, otrháme lístky a několik jich odložíme stranou. Ostatní nakrájíme. V misce smícháme creme fraiche, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do zálivky přidáme pokrájenou meduňku.
 - 
                                4
Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, vložíme na plech a pod grilem v troubě grilujeme z každé strany maximálně 2 minuty.
 - 
                                5
Do velké mísy vložíme špagety, salátovou zálivku a přidáme krevety. Citron omyjeme a rozkrájíme na dílky. Salát upravíme do misek a podáváme ozdobený lístky meduňky a dílky citronu.