Scampi s pomerančem
Suroviny
- 250 g Kompot mandarinkový
 - 200 g Salát ledový
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 1 kávová lžička Pepř červený celý
 - 12 ks Scampi
 - 2 ks Bageta
 - 2 ks Pomeranče
 - 3 špetka Sůl mořská
 - 2 špetka Sůl
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1169 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 19.4 mg
 - Draslík 547 mg
 - Vláknina 14502.8 mg
 - Vitamín A 14502.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: do misky nalijeme extra panenský olivový olej, přidáme čerstvě pomletý červený pepř, citrónovou šťávu a sůl.
 - 
                                2
Scampi vložíme do misky, promícháme s marinádou a necháme je odležet asi 20 minut. Poté je vyjmeme z marinády a necháme odkapat.
 - 
                                3
Bagetu pokrájíme zešikma na plátky. Omyjeme a osušíme sladké pomeranče. Oloupeme je a jednotlivé plátky dobře očistíme od bílé dužiny. Scedíme mandarinkový kompot a ovoce necháme okapat. Omyjeme salátové listy, vodu setřepeme a listy necháme oschnout.
 - 
                                4
V pánvi si rozpálíme máslo s olejem na správnou teplotu a scampi restujeme z každé strany dozlatova. Restujeme je přibližně po 2 minutách z každé strany. Poté je vyjmeme, posypeme podle chuti mořskou solí a citrónovým pepřem.
 - 
                                5
Na plátky bagety položíme listy salátu, plátky pomeranče, restované scampi, na ně dáme plátky mandarinky a vše zachytíme párátky, jako jednohubky. Podáváme teplé i studené.