Gratinované Svatojakubské mušle
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 494.3 mg
- Vláknina 5595 mg
- Vitamín A 5595 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme mušle od tuhého svalu a osušíme. Nastrouháme Parmezán. 
- 
                                2Smícháme strouhanku, petržel, Parmezán. 
- 
                                3Mušle vložíme do lastur (alternativně můžeme použít malé zapékací misky), posypeme směsí strouhanky a přelijeme trošku oleje. 
- 
                                4Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Zapékáme, dokud strouhanka nezíská oranžový nádech. 
- 
                                5Před servírováním pokapeme citrónovou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        