Slávky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 103 g
- Sodík 2545 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 152.5 mg
- Draslík 2840.5 mg
- Vláknina 6109.3 mg
- Vitamín A 6109.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slávky omyjeme pod studenou vodou kartáčem. Zeleninu očistíme, pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na čtvrtky. 
- 
                                2Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme 5 minut. 
- 
                                3Do hrnce vložíme slávky a vaříme je pod pokličkou tak dlouho, až se otevřou. Občas hrncem potřeseme. 
- 
                                4Slávky podáváme v nádobě, ve které jsme je vařili. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        