Bujabéza s topinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Treska aljašská
  • 225 g Halibut atlantický
  • 225 g Mušle slávky
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 1500 ml Vývar rybí
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pernod
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1919 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 54.6 mg
  • Draslík 1778.8 mg
  • Vláknina 17476.8 mg
  • Vitamín A 17476.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při přípravě polévky nejdříve vydrhneme lastury a slávkám odstraníme vousky. Ryby (směs filetů z tresky, halibuta atd.), položíme do mísy a polijeme pernodem a 1 lžící oleje. Vše promícháme.

  • 2

    Druhou lžíci oleje nalijeme do hrnce a rozehřejeme ho. Přidáme najemno nasekaný česnek, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, sladký fenykl nakrájený na tenké plátky, petrželku a restujeme asi 6 minut. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče a celou konzervu krájených rajčat. Dále přidáme rybí vývar a vaříme asi 25 minut, dokud není zelenina měkká.

  • 3

    Přidáme směs rybích filetů nakrájených na malé zhruba 3 cm kousky a vaříme cca 3 minuty. Přidáme krevety, nebo slávky a vaříme dokud se lastury neotevřou. Dosolíme a dopepříme. Vedle nasucho opečeme krajíce selského chleba.

  • 4

    Hotovu polévku servírujeme v miskách s topinkami.

Komentáře k receptu