Mušle v zeleninové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2112 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 2055 mg
- Vláknina 2503 mg
- Vitamín A 2503 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mušle dobře kartáčem očistíme, propereme v čisté vodě a znovu opláchneme. 
- 
                                2Cibuli, mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno. 
- 
                                3Omytá rajčata nakrájíme na kostky. 
- 
                                4V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem, rajčatový protlak, mouku a rajčata, pokrájený česnek a sůl. Vše promícháme a na chvíli odstavíme z plotny. 
- 
                                5Do hrnce dáme vařit horkou vodu a mušle vodou spaříme. Z takto otevřených mušlí vyjmeme maso, které dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a vaříme 15 minut. Mušle z vody vytáhneme a položíme s masem do pekáče. 
- 
                                6Pánev se zeleninou postavíme znovu na plotnu a za stálého míchání přilijeme hrnek vývaru z mušlí, ochutnáme, dosolíme podle chuti a chvíli povaříme. 
- 
                                7Pak zeleninovou omáčku přelijeme přes síto na mušle v pekáči. 
- 
                                8který vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct při 170 °C na 30 minut. 
- 
                                9Mušle servírujeme s omáčkou, posypané zelenou petrželkou s a bílým chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        