Smažené mušle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mušle srdcovky
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 15 ml Olej olivový
  • 300 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1055 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 74.9 mg
  • Vláknina 2551.5 mg
  • Vitamín A 2551.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 12.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle omyjeme a necháme několik hodin pročišťovat ve studené osolené vodě. Oloupeme stroužky česneku, nasekáme petrželku. Mušle scedíme a dáme do velkého hrnce, přidáme stroužek česneku, bílé víno, olej a při střední teplotě pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem povaříme, aby se otevřely.

  • 2

    Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, jemně scedíme a uchováme. Do mísy prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme do něj sůl a vejce. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Dolijeme 1 dl vody a tekutinu z vaření mušlí, těsto prohněteme, přidáme nasekanou petrželku, lehce podrcený stroužek česneku a mušle. Vše důkladně promícháme. Těsto zakryjeme a necháme 30-40 minut odpočívat.

  • 4

    Rozehřejeme dostatečné množství oleje, vyjmeme z těsta česnek a vyhodíme. Po lžících připravené těsto smažíme, aby bylo po všech stranách dozlatova. Hotové kousky poklademe na savý kuchyňský papír, posolíme a horké podáváme.

Komentáře k receptu