Treska z Dieppe
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 1007.5 mg
- Vláknina 634.5 mg
- Vitamín A 634.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce vložíme slávky, přidáme kousek cibule, snítku petrželky, stroužek česneku, zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a jakmile se začnou otevírat, stáhneme je z plotny. Ještě chvilku počkáme, až se otevřou všechny. Slávky scedíme. 
- 
                                2Do máslem vymazaného pekáčku vložíme očištěné tresky, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vývaru ze slávek. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, často podléváme. 
- 
                                3Rozdělíme ryby na talíře a obložíme slávkami vyndanými z ulit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        