Námořnické špagety
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1118 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 792.4 mg
- Vláknina 4155.5 mg
- Vitamín A 4155.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mušle vyjmeme za skořápek, přičemž čtyři mušle odložíme na ozdobení. Zbylé mušle nakrájíme na kousky velikosti sousta a uložíme ve vlastní šťávě. 
- 
                                2Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek 
- 
                                3a mírně smažíme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Přidáme chilli koření a mícháme ještě asi 1 minutu. 
- 
                                4Vložíme rajčata, víno, podle chuti sůl a pepř a přivedeme znovu k varu. Mírně vaříme nepřikryté 15 minut, až směs zhoustne. 
- 
                                5Uvaříme špagety dle návodu. Scedíme a potom promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Rozdělíme na nahřáté talíře. 
- 
                                6Do směsi dáme petrželku a vnitřek mušlí i se šťávou a vaříme 2 minuty. 
- 
                                7Ochutnáme, potom nalijeme omáčku na špagety. Ozdobíme mušlemi ve skořápkách a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        