Námořnické špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 600 g Mušle slávky
  • 500 g Špagety
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1118 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 792.4 mg
  • Vláknina 4155.5 mg
  • Vitamín A 4155.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle vyjmeme za skořápek, přičemž čtyři mušle odložíme na ozdobení. Zbylé mušle nakrájíme na kousky velikosti sousta a uložíme ve vlastní šťávě.

  • 2

    Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek

  • 3

    a mírně smažíme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Přidáme chilli koření a mícháme ještě asi 1 minutu.

  • 4

    Vložíme rajčata, víno, podle chuti sůl a pepř a přivedeme znovu k varu. Mírně vaříme nepřikryté 15 minut, až směs zhoustne.

  • 5

    Uvaříme špagety dle návodu. Scedíme a potom promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Rozdělíme na nahřáté talíře.

  • 6

    Do směsi dáme petrželku a vnitřek mušlí i se šťávou a vaříme 2 minuty.

  • 7

    Ochutnáme, potom nalijeme omáčku na špagety. Ozdobíme mušlemi ve skořápkách a servírujeme.

Komentáře k receptu