Slávky v zázvorové marinádě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 430 mg
- Vláknina 450 mg
- Vitamín A 450 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce nalijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme 5 minut. Slávky scedíme, ty, které se neotevřely, vyhodíme. Čerstvý zázvor očistíme, vložíme do mixéru, přidáme citronovou trávu, sojovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, zakápneme olejem a rozmixujeme. 
- 
                                2Na talířky rozdělíme zázvorovou marinádu, přiložíme mušle i se skořápkami a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        