Ragú s ústřicemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Ústřice
  • 50 g Šalotka
  • 5 g Pepř cayenský
  • 30 ml Dolin - Vermouth
  • 40 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 285.3 mg
  • Draslík 721.8 mg
  • Vláknina 680 mg
  • Vitamín A 680 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústříce kuchyňsky připravíme, vodu z ústřic a vyčištěné lastury necháme stranou. Šalotku nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme suchý vermut, vodu z ústřic a vše provaříme, přidáme maso z ústřic a velmi krátce pošírujeme, vyjmeme a rozdělíme do lastur. Vývar procedíme hustým sítem do misky, vmícháme do něj žloutek, smetanu, ochutíme cayenským pepřem. Ústřice přelijeme touto omáčkou a zapečeme asi 5 minut na nejvyšším roštu v troubě předehřáté na 250 °C.

Komentáře k receptu