Olihně s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 800 g Olihně
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 466 mg
  • Draslík 1394.5 mg
  • Vláknina 10670 mg
  • Vitamín A 10670 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory, pomocí vhodného nástroje okrájíme polovinu na úhledné kuličky a uvaříme je v páře do měkka. Druhou polovinu brambor nasypeme do hrnce, zalijeme je studenou vodou, osolíme ji a uvedeme do varu.

  • 2

    V jiném hrnci s vařící vodou spaříme rajčátka, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Omyjeme a nasekáme petrželku.

  • 3

    Oloupeme stroužek česneku vhodíme s papričkou do pánve se 3 lžícemi oleje a oboje osmažíme. Přisypeme dobře omyté a osušené kroužky olihní, osmažíme je, pak je vyjmeme a udržuje teplé. Do stejné pánve nasypeme nasekaná rajčátka, osolíme je, přidáme špetku čerstvě mletého pepře a za občasného zamíchání je asi 5 minut dusíme. Pak přidáme kroužky olihní a dusíme je na mírném plameni 10 minut.

  • 4

    Jakmile jsou brambory uvařené, scedíme je, propasírujeme sítem a přemístíme je do mísy. Přidáme k nim zbývající olej a nasekanou petrželku. Kaši dáme na servírovací mísu, na ni kroužky olihní s omáčkou, do středu brambory okrájené na kuličky a uvařené v páře a hotový pokrm podáváme.

Komentáře k receptu