Kuskus s chobotnicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 100 g Šalotka
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Kuskus
  • 600 g Chobotnice
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1093.2 mg
  • Vláknina 13292.5 mg
  • Vitamín A 13292.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasypeme kuskus do mísy, zalijeme sklenicí vody a 3 lžícemi oleje a necháme 30 minut stát. Mezitím vykucháme chobotnici, omyjeme a povaříme 10 minut v osolené vodě. Scedíme, sloupněte z ní kůži a pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotky, omyjeme a jednu nasekáme a druhou pokrájíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Odkrojíme z fazolek stopku, zbavíme fazolky případných vláken a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Přidáme ke kuskusu fazolky, pokrájenou šalotku, kousky chobotnice a všechny ingredience promícháme. Dáme směs do vhodné nádoby na kuskus necháme vařit pod poklicí asi 30 minut za občasného zamíchání. Spaříme rajčata, scedíme, oloupeme zbavíme semínek, dáme je okapat a nasekáme.

  • 3

    V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji sekanou šalotku, přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a dusíme rajčata 5-6 minut na prudším ohni za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou, vysypeme kuskus na servírovací mísu, na něj rajčatovou omáčku, posypeme vše petrželkou a hotový pokrm podáme horký na stůl.

  • 4

Komentáře k receptu