Grilované olihně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 555 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 349.5 mg
- Draslík 461.3 mg
- Vláknina 1450 mg
- Vitamín A 1450 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olihně posypeme mořskou solí a necháme 10 minut odležet. 
- 
                                2Grilovací pánev vymažeme trochou oleje, silně rozehřejeme a olihně prudce opékáme po každé straně asi 1 minutu. 
- 
                                3Zbývající olej rozmícháme s vinným octem. Přimícháme prolisovaný česnek, špetku cukru a petrželku. Osolíme a opepříme. Olihně promícháme se zálivkou, upravíme na mísu a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        