Olihně s tzatziky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 57 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 595.5 mg
- Draslík 1023.8 mg
- Vláknina 4578.3 mg
- Vitamín A 4578.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semena. Potom je nahrubo nastrouháme, osolíme a dáme na 15 minut okapat na síto. 
- 
                                2Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou, nasekanou mátou a prolisovaným česnekem. Přimícháme strouhané okurky, přikryjeme a necháme odležet. 
- 
                                3Připravíme olihně: Uchopíme hlavu a chapadla vytáhneme je z trupu i s vnitřnostmi. Chapadla těsně pod očima odkrojíme. Chapadla uchopíme tak, aby ústa byla nahoře. lespodu vytlačíme zažívací ústrojí a oddělíme ho. Tenkou kůži trupu stáhneme a odkrojíme ploutve. Trup, chapadla a ploutve omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Trup nakrájíme na asi 5 mm silná kolečka. 
- 
                                4Olihně osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je smažíme asi 3 minuty v rozehřátém oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        