Olihně v olivovém oleji a paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Olihně
  • 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 262.1 mg
  • Draslík 336.8 mg
  • Vláknina 2468 mg
  • Vitamín A 2468 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka a chapadla překrojíme na poloviny.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, jemně nasekaný česnek asi 1 minutu za stálého míchání. Potom zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a smažíme je za častého promíchání asi 3 minuty. Podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu.

Komentáře k receptu