Olihně s linguine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 15 g Bazalka
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 500 g Olihně
  • 125 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 713.3 mg
  • Vláknina 7819 mg
  • Vitamín A 7819 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Tělo olihní nakrájíme na proužky, chapadla rozřízneme ostrým nožem. Plátky ozdobíme zářezy ve tvaru čtverečků a chapadla rozdělíme na 4 díly.

  • 2

    Osmažíme na oleji asi 2 minuty nakrájený pórek, přidáme k němu drcený česnek a ještě asi 1 minutu mícháme při nízké teplotě. Potom postupně vmícháme nasekané chilli papričky a cayenský pepř, drcená rajčata, rybí vývar, bylinky a sůl a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut vaříme.

  • 3

    Do omáčky vložíme olihně a vaříme je 5-10 minut doměkka. Špagety upravíme na talíře a zalijeme omáčkou s kousky olihní.

Komentáře k receptu