Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Mouka kukuřičná
  • 10 ml Olej kukuřičný
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Olihně
  • 4 ks Koriandr čerstvý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1.5 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 199.4 mg
  • Vláknina 4120.1 mg
  • Vitamín A 4120.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme kukuřičnou mouku, chilli a koření pěti vůní, kurkumu a celerovou sůl. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Olihně omyjeme a osušíme. Otevřeme ji a vnitřek nakrojíme do kříže a nakrájíme na kousky velké 2,5 centimetru.

  • 3

    Do pánve vlijeme olej a rozehřejeme na 190 °C.

  • 4

    Kousky olihně obalujeme ve směsi kukuřičné mouky a vhazujeme do rozpáleného oleje. Počkáme asi 1 minutu, než zezlátnou, vyndáme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. Nesmíme smažit moc dlouho, jinak bude oliheň jako guma.

  • 5

    Hotové osmažené olihně zdobíme nakrájenými listy koriandru, omytou a na proužky pokrájenou červenou paprikou, nakrájenou chilli papričkou, měsíčky limetky a kůrou nastrouhanou z poloviny limetky.

Komentáře k receptu