Perník na stromeček

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Cukr moučkový
  • 50 g Med včelí
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 23.5 mg
  • Vláknina 2410.1 mg
  • Vitamín A 2410.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto, ze kterého vykrájíme různé tvary s otvorem pro stužku.

  • 2

    Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme do druhého dne odpočinout.

  • 3

    Pečeme v mírné troubě.

  • 4

    Vychladlé perníčky můžeme ozdobit polevou.

Komentáře k receptu