Velikonoční pečínka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Okurky nakládané
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 800 g Vepřová krkovička
  • 200 g Moravské uzené maso
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 dl Bujón natur hovězí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 979 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1477 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 661.7 mg
  • Vláknina 23028.9 mg
  • Vitamín A 23028.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 silnější řízky. Naklepeme je, potřeme olivovým olejem, osolíme a silně opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Dáme je do chladu asi na 30 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: cibule, rajčata, papriku a petrželovou nať s libečkem. Cibule s rajčaty pokrájíme na kolečka, papriku na proužky. Vařené brambory ve slupce (z předešlého dne) nakrájíme na plátky. Moravské uzené maso pokrájíme na větší kostky velikosti sousta. Tvrdý sýr nastrouháme.

  • 3

    V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a plátky masa prudce z každé strany dozlatova orestujeme. Vyjmeme je a dáme na do zapékací mísy.

  • 4

    Na zbylém omastku zpěníme cibuli, na ni dáme uzené maso a zeleninu. Promícháme a pod poklicí dusíme asi 15 minut. Pak přilijeme 2 dl hovězího bujonu a dusíme dalších 5 minut.

  • 5

    Všechnu podušenou směs rozložíme na plátky masa, na zeleninu dáme pokrájené brambory, které posypeme petrželkou s libečkem a sýrem. Maso podlijeme 1-2 dl hovězího bujonu a dáme do předehřáté trouby péct.

  • 6

    Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut. Občas maso polijeme ze strany výpekem.

  • 7

    Velikonoční pečínku podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.

Komentáře k receptu