Maďarská rybí polévka se smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 800 g Kapr obecný
  • 150 g Smetana
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 3 ml Citrónová šťáva
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 105.6 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 3747.8 mg
  • Vitamín A 3747.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky, osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji do zlatova. Posypeme moukou, potom mletou paprikou a zalijeme vodou. Vložíme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, povaříme 15 minut vaříme do měkka. Potom vložíme na kousky pokrájené rybí maso, opět povaříme 10 minut.

  • 2

    Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, zjemníme smetanou. Stáhneme ze sporáku, podle porci rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu