Kapr s kečupem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 ks Bujón hovězí
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 193.4 mg
  • Draslík 737.1 mg
  • Vláknina 1026 mg
  • Vitamín A 1026 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce ryby opláchneme, osušíme, osolíme, potřeme hořčicí. Poté rybu obalíme v jemně nastrouhaném křenu, který lehce k masu přitlačíme a obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci. Rybu smažíme v hlubší pánvi na pěti lžících rozpáleného oleje. Usmaženou rybu vyjmeme, přeložíme na talíř a na jiné pánvi na zbylém oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Na ni položíme usmaženou rybu, podlijeme vodou, rozdrobíme do ní bujon a rybu dusíme za občasného obracení.

  • 2

    Když je ryba měkká, přelijeme ji kečupem a prohřejeme.

Komentáře k receptu