Perník obalovaný v čokoládě a kokosové moučce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 170 g Med včelí
  • 300 g Meruňky
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 270 g Mouka polohrubá
  • 170 g Cukr moučkový
  • 400 g Cukr moučkový
  • 13 g Perník
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Rum
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 4 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 116.8 mg
  • Vláknina 10763.5 mg
  • Vitamín A 10763.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku, máslo, med, mléko a cukr za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.

  • 2

    Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky, přidáme perníkové koření, skořici s kakaem, vejce. Dobře promícháme a smícháme s medovou směsi.

  • 3

    Na malé kousky nakrájené meruňky dáme do vhodné nádoby, přilijeme rum, vsypeme rozinky a dobře promícháme. Necháme nejméně 60 minut namáčet.

  • 4

    Polovinu připraveného těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Poklademe povidlovou náplní a přelijeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 40-45 minut. Upečený perník necháme vychladnout na plechu. Potom nakrájíme na čtverce.

  • 5

    Moučkový cukr s kakaem prosejeme. Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme prosátý cukr s kakaem, vsypeme vanilkový cukr, vlijeme horkou vodu. Na mírném ohni, za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a potom stáhneme ze sporáku.

  • 6

    Nakrájené perníkové čtverce obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku okapat a mírně zatuhnout. V čokoládě obalené perníky ještě obalíme v kokosové moučce.

Komentáře k receptu