Bílkové suchárky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučka
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 86.5 mg
  • Vláknina 1528 mg
  • Vitamín A 1528 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme, formu (nejlépe úzkou) vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zašleháme polovinu cukru, zbylý cukr už jen lehce vmícháme střídavě s vlažným máslem a moukou. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne.

  • 3

    Upečený piškot necháme zchladnout, poté krájíme na řezy, které usušíme v troubě zahřáté na 90 – 110 °C.

  • 4

    Ještě horké řezy obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Komentáře k receptu