Kapr na víně s bramborovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Brambory
  • 8 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 ks Vaječný žloutek vařený
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 8422 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 180.2 mg
  • Draslík 1548.2 mg
  • Vláknina 24790.5 mg
  • Vitamín A 24790.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na salát uvaříme ve slupce brambory, slijeme a necháme mírně zchladnout. V mezičase oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, přidáme vinný ocet, med, sůl, pepř a promícháme. Okurky, bez špiček, nakrájíme na tenká kolečka, vaječné žloutky nastrouháme a přidáme do mísy. Teplé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme do mísy s cibulí spolu s drobně posekanou petrželovou natí a zlehka promícháme.

  • 2

    Filety kapra na straně s kůží lehce nařežeme a celou plochu posypeme drobně pokrájeným, oloupaným česnekem a tymiánem. Směs do zářezů vtlačíme. Filety pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme z obou stran. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a pečeme na něm filety, nejprve kůží dolů. Po každé straně asi 5 minut. Na závěr opékání přilijeme víno a necháme odvařit alkohol.

  • 3

    Filety z kapra podáváme přelité omáčkou s bramborovým salátem.

Komentáře k receptu