Velikonoční pečivo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1477 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 82.6 mg
- Draslík 221.5 mg
- Vláknina 10067.5 mg
- Vitamín A 10067.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Droždí a cukr rozmícháme ve vlažném mléce, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mouku, máslo, sůl a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 1 hodinu. 
- 
                                2Těsto rozdělíme na 12 kusů a vytvoříme bochánky. Do středu každého bochánku vyhloubíme důlek o průměru 3 cm a necháme je kynout asi 10 minut. 
- 
                                3Potom pečivo urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, semínky nebo mořskou solí. 
- 
                                4Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        
