Nakládáná červená řepa
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 67 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 1 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 360.8 mg
- Vláknina 6020 mg
- Vitamín A 6020 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Červenou řepu umyjeme, v hrnci s osolenou vodou vaříme přibližně 30 minut, podle velikostí řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, na středně velkém struhadle nastrouháme do mísy, přidáme kmín, ocet, pepř, cukr, řepu dobře promícháme a naplníme skleničky. Ty zavíčkujeme, naskládáme do hrnce s vařící vodou a povaříme asi 10 minut. Po uvaření vybereme skleníčky z vody, naskládáme je na utěrku otočené víčkem dolů, necháme vychladnout. 
- 
                                2Nakládanou řepu uskladňujeme na chladném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        