Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 480 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 8 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Paprika zelená
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Kopřiva
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 585.3 mg
  • Draslík 618.5 mg
  • Vláknina 11792.9 mg
  • Vitamín A 11792.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 80 ml vody namočíme sušené houby a necháme bobtnat. Papriku očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a nasekáme nadrobno, pažitku, libeček a petrželovou nať drobně pokrájíme. Ve zbylé vodě s olejem 10 minut vaříme bujón.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na kostky, přimícháme papriku a přelijeme prochladlým bujónem. Poté vmícháme scezené a pokrájené houby, česnek, rozmíchané žloutky, bylinky, sůl, pepř a dobře promícháme. Na závěr zapracujeme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 45 minut.

Komentáře k receptu