Křenová omáčka se ztracenými vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 42 g
- Sodík 862 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 545.7 mg
- Draslík 345.8 mg
- Vláknina 3232 mg
- Vitamín A 3232 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř. 
- 
                                3Vejce podáváme přelitá omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        