Velikonoční vaječná hrudka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 510.7 mg
- Draslík 231.2 mg
- Vláknina 1187.1 mg
- Vitamín A 1187.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1242.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do mísy rozklepneme 10 vajec, přidáme 1 l mléka, podle chuti sůl (asi 1.5 lžičky), pepř, muškátový oříšek, nové koření a vejce vidličkou rozšleháme. 
- 
                                2Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme. Smetanu vyšleháme na hustou šlehačku. Křen oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Přimícháme ho do šlehačky. 
- 
                                3Mléko s vejci za stálého míchání přivedeme k varu. Stále mícháme, až se nám vejce vysráží. Před dokončením přimícháme petrželku. 
- 
                                4Hrnec odstavíme. Do síta vložíme velkou gázu a obsah přecedíme přes gázu, kterou pak svážeme a necháme okapat. Když vaječná hrudka vychladne, vyjmeme ji z gázy a pokrájíme na plátky. 
- 
                                5Porce ozdobíme křenovou šlehačkou a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        