Zapečená hrachová kaše se škvarky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrách loupaný
  • 200 g Vepřové škvarky
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 94.9 mg
  • Vláknina 6928.9 mg
  • Vitamín A 6928.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočený hrách uvaříme doměkka, přebytečnou vodu slijeme a hrách umeleme.

  • 2

    Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmahneme, přidáme umletý hrách a povaříme 20 minut. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, majoránku a promícháme se škvarky.

  • 3

    Směs rozprostřeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu