Rajská omáčka z protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 169.7 mg
- Vláknina 1027.5 mg
- Vitamín A 1027.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom vsypeme hladkou mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přidáme rajčatový protlak z konzervy, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme, osladíme a vaříme asi 20 minut, až omáčka ztratí moučnou příchuť.
-
2
Povařenou, zhoustlou omáčku přecedíme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 09.08.2015 15:45:07
Dá se říci, že stejnou omáčku vařila moje maminka. Tak jsem zase po létech vyzkoušela. Silný ochucený vývar vždy vařím do zásoby, skladuji v mrazničce. Tady bych jen dala trochu méně protlaku i toho vývaru. Ocet už nepřidávám a na jíšku používám řepkový olej. Nakonec se dá omáčka zjemnit troškou sladké smetany, já ve své kuchyni přidávám i špetku skořicového cukru, ale omáčku dělávám z drcených rajčat.
Odpovědět