Zeleninová rýže

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 137.8 mg
  • Vláknina 5700 mg
  • Vitamín A 5700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme, drobně nakrájíme a osmahneme ji na másle.

  • 2

    Přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vývaru, osolíme a zavaříme. Potom rýži dodusíme v troubě doměkka.

Komentáře k receptu