Ovesný koláč s ovocem
Suroviny
- 60 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
 - 45 g Mouka ovesná
 - 200 g Strouhanka
 - 200 g Meruňky
 - 50 g Kokos sušený
 - 200 g Švestky
 - 200 g Ovesné vločky
 - 150 g Borůvky
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Sirup citronový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 118 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 204.3 mg
 - Vláknina 7981 mg
 - Vitamín A 7981 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme ovesné vločky spolu se sušeným ovesným mlékem. Ochutíme 1 lžičkou skořice. Směs zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat.
 - 
                                2
Po vychladnutí přilijeme olej, med a zakápneme citronovým sirupem. Těsto dobře zpracujeme vařečkou nebo rukou. Vyklopíme na pomoučený vál, posypeme ovesnou moukou a rukama zapracováváme mouku do těsta. Hotové těsto rozpůlíme a vyválíme 2 placky.
 - 
                                3
Každou placku pokládáme na samostatný plech, který jsme si vystlali papírem na pečení.
 - 
                                4
Posypeme kukuřičnou strouhankou, poklademe ovoce a a znovu posypeme kukuřičnou strouhankou. Před pečením ještě přidáme strouhaný kokos.
 - 
                                5
Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách asi 60 minut.
 - 
                                6
Podáváme vychladlé jako moučník.