Jablečný koláč pečený v remosce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 107.6 mg
 - Draslík 190.8 mg
 - Vláknina 5183 mg
 - Vitamín A 5183 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky tak, aby vznikla drobenka, ne těsto.
 - 
                                2
Remosku vyložíme pečicím papírem a drobenku rozdělíme na dva nestejné díly. Větší díl vsypeme na dno remosky, aby se vytvořila celistvá vrstva. Poklademe oloupanými, na dílky nakrájenými jablky, mírně pocukrujeme a do mezer mezi jablky vsypeme zbylou drobenku.
 - 
                                3
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.