Fíkový chléb s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 396.6 mg
 - Vláknina 9236.8 mg
 - Vitamín A 9236.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté vše promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, mandle, vejce, nasekané fíky a pořádně promícháme.
 - 
                                2
Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Poté vrátíme zpět do mísy, přidáme pomerančovou šťávu, promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých nám těsto vykyne.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct 45 minut při teplotě 200 stupňů. Po vyndání z trouby ještě celý chléb pocukrujeme.