Pirohy plněné borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 167.7 mg
 - Draslík 106.5 mg
 - Vláknina 4200 mg
 - Vitamín A 4200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V míse z mouky, másla, lžičky cukru, jednoho vajíčka a studené vody uhněteme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. Druhé vajíčko v misce rozšleháme.
 - 
                                3
Okapané borůvky smícháme s cukrem a Solamylem.
 - 
                                4
Těsto rozválíme a vykrájíme z něj čtverce velké přibližně 10 x 10 cm a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý kousek těsta dáme borůvky, těsto přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník a kraje k sobě pevně přitiskneme.
 - 
                                5
Na plech rozložíme pečicí papír, přendáme na něj připravené pirohy a potřeme je zbylým rozšlehaným vajíčkem.
 - 
                                6
Pirohy pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Podáváme teplé.