Žemlový knedlík se sněhem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 35.8 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 169.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném másle žemli osmažíme dozlatova a dáme ji do mísy. Přidáme mléko a žemli promícháme. Vmícháme žloutek, sůl, petrželku a zapracujeme sníh z bílku. Vytvořené těsto vložíme do úzkého mikrotenového sáčku. Vytvoříme váleček a konec sáčku dobře zavážeme. V hrnci si přivedeme k varu asi 2–3 litry vody, sáček s knedlíkem vložíme do vroucí vody a knedík vaříme 12–14 minut.

  • 3

    Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku, nakrájíme ho na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu