Kroupová kaše s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Kroupy ječné
  • 200 g Cukr krupice
  • 6 g Skořice mletá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Hrozinky
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Poleva višňová
  • 0.7 l Voda pitná
  • 0.7 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 3.7 mg
  • Vláknina 10796.5 mg
  • Vitamín A 10796.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 548.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy propereme ve studené vodě a necháme okapat a osušit. Vodu svaříme s mlékem a cukrem, přidáme máslo, do vroucí tekutiny vhodíme kroupy a při nízké teplotě vaříme, dokud nejsou kroupy měkké a tekutina vsáknutá. Přemístíme do pekáčku, smícháme se skořicí a hrozinkami, zakryté zapečeme v troubě středně vyhřáté asi 10 minut. Podáváme polité višňovou polevou s vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu