Králík v šouletu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Králičí maso
  • 0.25 kg Hrách loupaný
  • 0.25 kg Ječné kroupy
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 845.2 mg
  • Vláknina 12999 mg
  • Vitamín A 12999 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přes noc namočíme a uvaříme.

  • 2

    Kroupy opereme a také uvaříme, přidáme sádlo a sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a opečeme porce králíka, osolíme, podlijeme, přidáme na hrubo pokrájený česnek, koření a dusíme doměkka.

  • 3

    Do zapékací nádoby, vymazané tukem dáme vrstvu krup smíchaných s hrachem, pokapeme výpekem z králíka, položíme porce masa a další vrstvu šouletu.

  • 4

    Vše zakapeme výpekem a pečeme dočervena.

Komentáře k receptu