Bramborové knedlíky ze spařené krupice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 800 g Brambory vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.333333 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 142.9 mg
  • Draslík 694.9 mg
  • Vláknina 10496 mg
  • Vitamín A 10496 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, v míse osolíme a zasypeme krupicí. Přelijeme vařícím mlékem a počkáme, až krupice nabobtná.

  • 2

    Potom těsto dobře rozetřeme, přidáme vejce a na kostičky nakrájené, osmažené žemle. Přidáme trochu hrubé mouky a zapracujeme.

  • 3

    Z těsta tvoříme malé knedlíky a vaříme je 10 minut. Hotové knedlíky mastíme osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu