Salát z mortadely s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Ředkvička
  • 400 g Salám Mortadela
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 200 g Čekanka
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 434.2 mg
  • Vláknina 10710 mg
  • Vitamín A 10710 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné ředkvičky nastrouháme na tenké plátky. Čekanku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.

  • 2

    Kukuřici necháme okapat a v míse ji promícháme s ředkvičkami, cibulí a na nudličky nakrájenou mortadelou.

  • 3

    Ocet rozmícháme s nasekanou petrželkou, koriandrem a olejem. Marinádou zalijeme salát a zlehka promícháme. Necháme chvíli uležet.

  • 4

    Podáváme s bílým chlebem nebo s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu