Polévka z droždí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Droždí
  • 30 g Cibule
  • 50 g Mouka pohanková
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 5 ml Polévkové koření Maggi
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1467 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 466.8 mg
  • Vláknina 3380 mg
  • Vitamín A 3380 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme rozdrobené droždí, promícháme a krátce orestujeme, zalijeme litrem horké vody, přisypeme zeleninu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.

  • 3

    Do misky rozklepneme vejce, přisypeme pohankovou hrubou mouku a vypracujeme těsto. Na hrubém struhadle strouháme z těsta zavářku rovnou do polévky, povaříme pár minut, dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.

Komentáře k receptu