Pohanková kaše se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Švestky
  • 50 g Cukr vanilka
  • 600 g Pohanka
  • 1200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 78.5 mg
  • Vláknina 1400 mg
  • Vitamín A 1400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme vroucím mlékem a pozvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme, aby se kaše nelepila ke dnu.

  • 2

    Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj polovinu pohankové kaše, povrch rovnoměrně posypeme švestkami a zakryjeme druhou polovinou kaše. Povrch pokapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 3

    Zapečenou kaši rozdělíme na talíře, pocukrujeme a ještě teplou podáváme.

Komentáře k receptu