Povidlový perník
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
 - 90 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Poleva čokoládová
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 - 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 2 polévková lžíce Povidla švestková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 36.6 mg
 - Vláknina 5330.3 mg
 - Vitamín A 5330.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozmícháme a utřeme cukr, 70 g másla (nebo hery), kakao, skořici, vejce a povidla. Potom přidáme hladkou mouku, jedlou sodu a přilijeme mléko. Vše promícháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.