Ovocný pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 739 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 39.4 mg
 - Draslík 52.4 mg
 - Vláknina 2885 mg
 - Vitamín A 2885 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sádlo, sůl a cukr. Přilijeme vodu, ale jen tolik, aby těsto zůstalo tuhé. Vypracujeme tuhé těsto a necháme chvíli odležet. Vymažeme si máslem formu na pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. K jablkům přimícháme skořici, strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku cukru.
 - 
                                2
Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a kousek těsta si necháme na zakrytí formy. Těsto poklademe ochucenými jablky, zbytek těsta vyválíme a formu jím zakryjme. Vložíme do pekáče s trochou vody, dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny.
 - 
                                3
Hotový pudink necháme vychladnout.